Gildeløbet var et årligt tilbagevendende løb for spejdere i aldersgruppen 6 - 12 år.
Løbet blev afholdt den 1. søndag hvert år i oktober.
Gildebrødrene (som vi hedder - er et andet navn for spejder) glædede sig til løbet for bl.a. at kunne se udviklingen i spejderriet og selv om man er kommet op i årene er det sjovt at lege i naturen, finde på posternes indhold osv.
 
Hvem kunnne deltage:
Alle spejdere i de grupper som er beliggende inden for Alssund området.
 
Gildets løbsgruppe udsendte en forhånds invitation i foråret og når sommerferien er forbi begyndte de endelige tilmeldinger
at blive sendt ud og komme tilbage. Vi fandt postmandskab blandt vores egne Gildebrødre og fra 2009 spurgte Gilderne i Nordborg og Graasten om der var nogen der ville lege med.
Derudover blev vi nødt til at spørge blandt de ledere der var der med deres spejdere, det var lidt trist da ideen også var at de fik en dag hvor de kunne slappe af.
 
Gildeløbet 2009 blev det sidste da spejderne i den periode hvor løbet kunne afholdes havde divisionstræf og andre turneringer de skulle deltage i.
 
Det var med stort vemod at vi måtte træffe den beslutning at lukke løbet - gruppen der stod for løbet har stadig kontakt med spejderne da de ofte er ude og lave mad i forbindelse med et af deres øvrige arrangementer.
 
 
Kig lidt på de fotos der ligger her på siden og få et indtryk af glade spejdere uanset alder - altid er klar til strabadserne.